Oli Lukner logo

Zakaj vam lahko uspe?

Problemi sami kot taki ne obstajajo. Problemi so izzivi, pri katerih (še) nimamo poguma in ne znanja, da bi se z njimi soočili in jih rešili. Mislimo, da smo ljudje, ki delujemo po fizičnih zakonih. V resnici smo duhovna bitja, ki delujemo po več dimenzionalnih zakonih. Eden teh je, na primer, zakon vzroka in učinka - vsak vzrok ima svojo posledico. Naše življenjske lekcije (vse »neprijetnosti«) nam nudijo priložnost, da prepoznamo, kako smo ustvarili določene situacije. Iskrenost nam tu zelo pomaga. Vzrok je v našem umu!

Sveta se ne da spremeniti, lahko spremenimo le svoj pogled na svet. Izbira je vedno naša. Mislimo z egom, ki ločuje, napada in se brani in pri tem trpimo ali pa izberemo miselni sistem Višjega jaza, blagost srca, ki v vsakomer prepoznava sebe. Bolj ko torej ljubimo druge in jim odpuščamo, toliko bolj čisti in nedolžni v svojem umu postajamo sami. Zakaj? Eno smo. Ko odpustimo drugim, odpustimo sebi. To, da so ljudje naše zrcalo, je postala pogosta in neuporabna pogovorna floskula. Strezni in oplemeniti nas šele spoznanje, da smo te ljudi v svojem umu ustvarili in obsodili mi, ker obsojamo sami sebe. Ni drugega človeka. Vedno vidimo le sebe in lastne projekcije naših bojazni in občutkov krivde, ki so skriti v naši pozdavesti. Nismo »krivi«, da jih imamo, a ključno je, da se jih zavemo, razumemo in jih odslovimo.

Naš ego je prav zares zvit in sposoben zakrivanja pravih vzrokov, da bi nas lahko zadrževal v vlogi žrtve. Dokler se nam zdi, da je vzrok za naš problem izven nas, se doživljamo kot žrtev. Žrtev kaj dosti možnosti nima, torej postaja vedno bolj utrujena, besna in razočarana...žrtev zunanjih okoliščin, pač.

V praksi ugotavljam, da človek stopi na pot notranje preobrazbe in svobode šele takrat, ko je pripravljen prevzeti odgovornost za svoje umske projekcije. Ko si torej prizna, da je vzrok problemov v njegovem umu, ne izven njega, v »drugih ljudeh, njihovih nepravilnh dejanjih, tragedijah, nepoštenostih« itd.  Neizogibno se tako dotakne svoje moči in svojega srca ter tako prične povsem novo pot spoznavanja samega sebe, druge pa osvobodi okov zarotniških zgodb, v katere jih je okoval. Cilj vseh odnosov je ljubezen, ta pa zdravi z nedoumljivo močjo. Teorija je sicer eno, praksa pa drugo. Vsi, ki opustijo ego in odprejo svoje srce, postanejo živa izkušnja svoje Resnične Identitete. Postanejo Mojstri modrosti, na poti k razsvetljenju. Če hrepenite po tem, vam razgrnem zemljevid in ponudim orodje za izkušnjo lastnega Mojstrstva!

Nazaj na seznam objav