Oli Lukner logo

Prebudi tigra v sebi, odpri srce in - na delo!

Človekovo telo obdaja elektromagnetno (avrično) polje, v katerem se prosto pretaka energija. Kadar je naše elektromagnetno polje nabito z energijo, smo zdravi, odporni in počutimo se odlično! Kadar pretiravamo z delom ali doživljamo čustvene pretrese in nas preganjajo skrbi, zamere ali strahovi, se naše polje skrči, postanemo občutljivi ali razdražljivi. Takrat je čas, da z ljubeznijo poskrbimo zase.
Vsi, ki delamo z ljudmi (zdravilci, terapevti, maserji, kozmetičarke, pedikerji…), se moramo zavedati, da je skrb zase ključna stvar! Omogoča nam, da delamo v lastno najvišje dobro ter v dobro našega klienta. Ne skrbimo za druge in ne dajemo drugim…ko smo energetsko močni in radostni, je "wellness" naših klientov naša logična posledica!

Energija naravno teče od tistega, ki je ima več, k tistemu, ki je ima manj. Zato mora biti terapevt v najboljši fizični in psihični kondiciji. Postati mora kanal za energijo. To pomeni, da mora biti dobro prizemljen (v kontaktu z zemljo) in povezan s kozmičnimi energijami, ki ravno tako kot zemeljske samodejno pritekajo vanj, če se jim le odpre. Če terapevt ni kanal za energijo, posreduje lastno energijo, kar pa lahko dolgoročno ogrozi njegovo zdravje. Tudi prenaporno delo lahko terapevta izčrpa, kar pa ni v skladu s čistim namenom terapije.

Naše avrično polje je občutljiv instrument. Avrični polji terapevta in klienta se med terapijo stikata in "pogovarjata". Vseskozi tipata in posredujeta informacije brez besed. Poznate občutek, ko vam je že na daleč nek človek lahko simpatičen, drugemu pa bi se raje izognili…Ste že opazili, kako včasih postanete žalostni ali razdražljivi, ali pa tudi radostni in odprti, pa ne veste povsem, zakaj? Vibracije (sporočila) se s pomočjo elektromagnetnega polja prenašajo s človeka na človeka. Že iskren nasmeh deluje! Zato imamo vsi, ki skrbimo za "wellness" drugih ljudi, veliko odgovornost, da to počnemo kar se da čustveno čisti, odprtega srca, sočutni, polni energije in navdiha.

Tu je nekaj učinkovitih tehnik, s katerimi zopet začutimo svoj "center", se napolnimo z energijo in odpremo svoje lepo srce.

Vaje za sproščanje potlačenih čustev in stresa:

 • poskakovanje na mestu, otresanje, tresenje celega telesa, spuščanje zvokov
 • ples
 • spontano gibanje s sproščanjem telesnih napetosti
 • globoko "preponsko" dihanje s temeljitim izdihom (tu lahko pride do posledičnega izražanja čustev žalosti, jeze, smeha...) v različnih ritmih (počasni, dolgi vdihi in izdihi, po tem pa kratki, plitki vdihi in izdihi)

 

Vaje za energijo:

 • vaje za odpiranje akupunkturnih meridianov (makko-ho)
 • "vrelec mladosti"
 • vaje za odpiranje čaker
 • chi-gong
 • vaje za prizemljevanje
 • fitness, aerobika...
 • meditacija
 • predvsem pa uravnoteženo čustveno življenje in odprto srce zase in za ves svet!

 

Vsakemu terapevtu priporočam zdravo, svežo hrano, veliko gibanja na svežem zraku, reden spanec, počitek in razvedrilo.

Nazaj na seznam objav